6 Haziran 2016 Pazartesi

Bir Yazı : Tango Pasión


Tangoya nasıl başladım ? Hep yazasım vardı bu maceramı da…

Zeynep Aktar - Sercan Yiğit
“Bir eteğin yırtmacından görünen kadın dizidir, tango. 
Erkeğin bacağına sarılan kadın bacağı, kadının ince beline dolanan erkeğin sağlam eli; boşa düşürmeyen gövdesidir. 
Aşkta buluşan, nefrette kopamayan, birbirinin içine geçen, müzik bitmeden ayrılamayan kadın ve erkeğin vücut dilidir. 
Sokağın felsefesidir, tango. 
Tutkunun dibine vurmaktır. 
Bir şiir kıtası boyunca insan doğasıdır. Kadın ile erkeğin dünyayı inkârı; sevdanın sınır tanımazlığıdır. 
Velhasılı tüm dinlerin ve dincilerin asabını bozan öznel eşitlik, nesnel özgürlüğün ifadesidir, tango. “  Mine Kırıkkanat’a ait bu muhteşem sözler. Tango daha güzel anlatılamazdı.





Yıllarca biraz modern dans, biraz salsa, caca, bachata, merengue gibi dansları denedikten sonra, aslında Tango’nun hepsinden çok daha üstün ve çok daha derin bir dans olduğunu keşfettim. Tabiki buna vesile olan kuzenim Serpil Topuz’un 2011 yılında kurduğu Tangoevim sayesinde… Tango bana uzaktan hep çok büyülü hep çok muhteşem bir dans olarak görünürdü.

Ozan Fırat
İzmir’de Altango sahibi ilk eğitmenimiz Ozan Fırat, tıpkı bir bebek gibi ilk adımlarımızı, ilk hissiyatları, ilk duruş-dokunuş temellerini o kadar doğru ve sırasında vermiş ki bunu ilerleyen seviyelerde faydasını çok gördük. Başlangıç seviyesi için doğru ve bir o kadar da bilgisi kuvvetli birine denk geldiğimiz için kendimi şanslı hissediyorum. Arjantin’e gitmiş görmüş, geçirmiş olduğundan extra maceraları, anıları, yaşanmışlıkları ve tango ile iligli tüm paylaşımları için Ozan’a ne kadar teşekkür etsek az.

İlerleyen derslerde Arjantin’in en  favori tango show dansçısı Allejandra Gutty ile bir iki ders çalışma fırsatını yakaladık. Bunda da kuzenim Serpil’in parmağı var tabiki. Inanılmaz bir deneyimdi. Daha sonra derslerimize Tangoevim’de Ilgın Tetikcan ile devam etmeye başladık. Tangoevim’de dersler bitip yaz tatiline girince Ilgın’ın okulu Tangolic’te devam etmeye başladık. Ilgın’ı ve o zamanlar asistanları olan Sercan ve Zeynep’i o kadar çok sevdik ki 2 yıl derslere devam ettik. Ilgın gibi Zeynep ve Sercan’ın da enerjisine doyum olmaz. Hepsinden öte teknikleri tam bize hitap eden tarzda. Ilgın ve Zeynep’in kadın tekniği özellikle. Bu arada Sercan Yiğit ve Zeynep Aktar 2012 TDSF ‘nin düzenlediği Arjantin Tango yarışmasının birincileri oldu. Aynı yıl ülkemizi temsilen gittikleri Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen Dünya Dans Şampiyonasında da üçüncü olup geldiler. Böylece o güzel danslarını, tekniklerini, tarzlarını tescillemiş oldular. Şimdilerde bu iki güzel insan kendi dans stüdyolarının kapılarını açıyor Tango Nar.

Allejandra Gutty

2014 ‘te kızımın doğmasıyla ara vermek zorunda kalmıştık. Partnerim ve ben şimdilerde gene kurtlandık. Bir ışık bi işaret bekliyoruz yeniden başlamak için. Birbirimizin gözünün içine bakıyoruz. Haydi başlayalım ….




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder